LAAT VOOR U VERTREKT OP VAKANTIE UW BANDEN NOG GRATIS CONTROLEREN EN VERTREK VEILIG OP REIS.

AUTOBANDEN BIJ BANDENCENTRALE PIET IN HASSELT

DE SNELSTE WEG NAAR EEN BAND VOOR HET LEVEN!

VEILIG DE BAAN OP MET DE JUISTE AUTOBANDEN

Natuurlijk moeten de remmen van uw auto betrouwbaar zijn en gaat u voor 100% veiligheid. Maar wist u dat autobanden bijna even belangrijk zijn? In alle weersomstandigheden, in bochten en bij het remmen moeten ze zich van hun beste kant laten zien. Banden worden dan ook rit na rit zwaar op de proef gesteld. Het is een must om de juiste banden onder uw wagen te hebben, zoals zomerbanden, winterbanden, all seasonbanden of runflatbanden.

Banden - Bandencentrale Piet
Zomerbanden en winterbanden - Bandencentrale Piet Hasselt

ZOMERBANDEN EN WINTERBANDEN

Gaat de temperatuur richting vriespunt en ligt er sneeuw? Dan zullen winterbanden meer grip bieden. Gebruikt u winterbanden echter in de zomer, dan zal het rubber veel sneller slijten. Laat dus tijdig de juiste banden onder uw wagen plaatsen bij Bandencentrale Piet in Hasselt. Wissel uw zomerbanden en winterbanden tussen april en oktober. Voor uw winterbanden hebben we ook velgen aan onweerstaanbare prijzen.

Zijn uw banden nog in topconditie?

Uw autobanden dienen voldoende profiel te hebben. Daarnaast mag u ook de bandenspanning niet uit het oog verliezen. Zijn uw autobanden schuin afgesleten? Dan wordt het risico op aquaplanning veel groter! Twijfelt u of uw autobanden nog betrouwbaar zijn? Laat ze geregeld nakijken bij Bandencentrale Piet op bandenspanning, profieldiepte en eventuele scheurtjes. We zijn ook gespecialiseerd in TPMS of Tyre Pressure Monitoring System, software die u verwittigt bij bandenspanningsverlies.

 

WELKE AUTOBANDEN KIEST U?

Winterbanden, zomerbanden, all season banden of runflatbanden? Bandencentrale Piet helpt u op weg!

ZOMERBANDEN EN WINTERBANDEN

7 graden of minder? Dan wordt het tijd om uw winterbanden te laten monteren. Rijdt u tijdens de winter naar of dwars door Duitsland? Dan raden wij u aan om sowieso voor winterbanden te kiezen. Maar ook in eigen land geniet u van de voordelen van winterbanden tijdens de koudste maanden, zoals een betere grip en een kortere remweg.

VIERSEIZOENSBANDEN

Staat er jaarlijks weinig op uw kilometerteller? Dan zijn vierseizoensbanden, ook bekend als all weather banden met een symbool van een sneeuwvlok, misschien de perfecte oplossing voor u. U herkent ze ook aan de Mud and snow-aanduiding. Vierseizoensbanden presteren zowel in zomer als winter. Het grote voordeel van vierseizoensbanden: u hoeft uw banden of velgen niet te wisselen.

RUNFLAT AUTOBANDEN

Runflatbanden hebben een controle voor bandenspanning ingebouwd met behulp van sensoren. Als uw bandenspanning te laag is, geven de sensoren dit aan. Dankzij runflatbanden kunt u bij een lekke band met een aangepaste rijstijl nog zeker 80 kilometer verder rijden.

VAN HET MINST TOT HET MEEST DUURZAME BANDENLABEL

Bent u al vertrouwd met de bandenlabels? Die zijn sinds 2012 verplicht bij alle Europese bandenleveranciers. Elke band, of het nu een autoband, motorband of vrachtwagenband is, krijgt een bandenlabel. Zowel brandstofverbruik als geluidsproductie en veiligheid worden hierbij vergeleken en krijgen een letter van A (het meest duurzame bandenlabel) t.e.m. G (het minst duurzame bandenlabel).

BRANDSTOFVERBRUIK

De rolweerstand van autobanden bepaalt ook uw brandstofverbruik. Hoe meer rolweerstand, hoe meer brandstof u verbruikt.

VEILIGHEID

Hebben de banden voldoende grip op de weg? Dit is van toepassing op een droog wegdek en de remweg op een nat wegdek.

GELUIDSPRODUCTIE

Het geluid van de banden, bepaald door het rolgeluid, wordt gemeten in decibels. De banden moeten hierbij zo stil mogelijk zijn.

Banden - Bandencentrale Piet Hasselt

Naast de autobandenlabels moet ook naar de leeftijd van de banden gekeken worden. 

Oudere banden kunnen scheurtjes krijgen doordat ze stram en hard worden. 

Hierdoor daalt de veiligheid van de banden aanzienlijk.

 

DE AUTO UITLIJNEN OF WIELEN UITBALANCEREN?

HET UITLIJNEN VAN UW AUTO

Slijten de banden verkeerd af? Hebt u een aanrijding gehad met uw wagen? Het uitlijnen van een auto is een controle of de ophanging bij de voorwielen in de juiste stand staat. Vervolgens wordt uw auto met juiste apparatuur afgesteld. Na het uitlijnen staan de wielen correct onder uw auto. Het gaat hier dus niet om uw velgen en banden.

 

HET UITBALANCEREN VAN UW WIELEN

Het uitbalanceren van wielen vindt plaats als er nieuwe banden gemonteerd zijn. Hierbij worden velg en band in balans gebracht met een apparaat die de wielen op toeren brengt. Als de velg en band niet in balans zijn, wordt lood op de velg geplaatst. Zo blijven ze bij elk toerental perfect in balans!

Autobanden van topmerken

Bandencentrale Piet in Hasselt heeft non-stop een uitgebreide autobandenstock. U kunt het zo gek niet bedenken of wij hebben het juiste type voor uw wagen klaarliggen, van alle merken die staan voor kwaliteit, zoals Continental, Michelin, Semperit, Dunlop, Uniroyal, Bridgestone, Goodyear, Pirelli en Klëber. Hierbij bieden we al meer dan 30 jaar de beste autobandenservice. De zaakvoerder van Bandencentrale Piet kan zelfs op 40 jaar ervaring terugvallen!, zomerbanden, all season banden of runflatbanden? Bandencentrale Piet helpt u op weg!

Michelin banden in Hasselt
press to zoom
Continental banden
press to zoom
Semperit banden
press to zoom
Kleber banden
press to zoom
Uniroyal banden
press to zoom
Bridgestone banden in Hasselt
press to zoom
Goodyear autobanden
press to zoom
Pirelli autobanden
press to zoom
Kleber autobanden Hasselt
press to zoom
1/1

= WISSEL uw ZOMERBANDEN en WINTERBANDEN tussen APRIL en OKTOBER

= Voor uw WINTERBANDEN hebben we ook VELGEN aan zeer VOORDELIGE PRIJZEN